Szarvasgomba termesztés - www.szarvasgomba-termesztes.hu - erdészeti szarvasgomba termesztés szabadalmaztatott eljárással --> kiváló jövedelemtermelő képesség!

Bezár

Szarvasgomba termesztés – üzleti lehetőségek

Az üzlet

Az erdészeti szarvasgomba-termesztés akár többszörös hasznot is jelenthet a tulajdonosnak, mint az egyéb mezőgazdasági kultúrák-, vagy éppen a fakitermelés szempontjából ültetett erdők.
Az utóbbi évek fordulópontot hoztak a szarvasgombára épített induló vállalkozások tekintetében – pályázati pénzből, ingyen telepíthet bekerített tölgyerdőket a gombatermesztésre kijelölt területre.

A támogatás nem csak a telepítést kíséri végig, ugyanúgy az erdőápolási feladatokra is kiterjed, s egy idő után ez a feladat is megszűnik, amint záródik az erdő lombkoronája. A makk gombaspórával való kezelésének (továbbiakban kezelt makk) költségét kell saját forrásból finanszírozni, melynek költsége hektáronként 500.000 Ft. Az első szarvasgomba-termésre a telepítéstől datálva nyolc év után számíthatunk, s onnantól éves szinten egyre nagyobb terméshozammal kalkulálhatunk.

Mit jelent anyagilag a szarvasgombából nyert profit?

A termőre fordulás utáni első évben 2-3 kilogrammal számolhatunk hektáronként. A második évben 5-8 kilogrammot, a harmadik évben 12-15 kilogrammot, a negyedik évben 25-30 kilogrammot, az ötödik évet elérve a termés már akár 30-40 kilogramm is lehet egy esztendő alatt. A szarvasgomba mindig a szezon elején olcsóbb, akkor 10-15 ezer forintot kaphatunk kilogrammonként, de őszre akár 300 euróig is felmehet a szarvasgomba ára.

Hiába a gazdag termés, ha nincs értékesítési csatornája!

Partnerek vagyunk, ha eladásra kínálna szarvasgombát, s felvásároljuk Öntől az általunk segítve megtermelt növényt!

Keresi a ritka „kincset”, és ellenőrizhető, minőségi szarvasgombát vár pénzéért cserébe?

Természetesen vásárolhat is tőlünk, keressen minket bizalommal igényeivel!

Szarvasgomba-termesztés pályázat, támogatás

A vidékfejlesztési program erdősítési fejezetében végre polgárjogot nyert az erdészeti szarvasgomba termesztés.

A pályázat 2103 euró/hektár támogatást ad a tölgy telepítésére, 2651 euró/hektár összeget az ápolásra, kerítésre 4 euró/folyóméter az egységköltség, mikorrhizált csemetékre pedig 3225 euró/hektár összeget biztosít.
Mezőgazdasági területek erdősítése esetén a jövedelempótló támogatás 79 euró/hektár/év.
Terület alapú támogatás 12 évre 225 euró/év.

Az erdősítést szarvasgombával kezelt makkal történő makkvetéssel ( 2 mázsa/hektár ) végezzük. A sorokba ültessük a mikrrhizált (532 darab/hektár) csemetét.

Az adatok az előzetesen meghirdetett pályázati információkból lettek kigyűjtve!

Ez önmagában is nagyszerű, de számoljunk a termőre fordulás eredményeivel!

A mikorrhizált (szarvasgombás) szaporítóanyaggal való erdősítést követő nyolcadik évtől számítva megjelennek a termőtestek, a szarvasgombák. Ápolni már nem kell, csak a gomba begyűjtése a költség. A termőre fordulást követő első években csak pár kiló évente, de az ötödik évtől már 30-40 kilogramm, tizedik évtől pedig 80-200 kilogramm/hektár is lehet.

Forintra lefordítva hektáronként, egy-négy millió bevétel költségek nélkül tisztán. Melyik hagyományos mezőgazdasági kultúra tudja ezt az eredményt?
Öntözéssel a hozam és a termésbiztonság nagymértékben fokozható.

A telepítések szakszerű kivitelezése nagyon fontos! Szaktanácsadással, telepítési tervezéssel szívesen állok az érdeklődők rendelkezésére!

Szarvasgomba szaktanácsadás, elérhetőségek
Az ország első termőre fordult mintaerdeje megtekinthető Hőgyészen az érdeklődők számára!

Oldaldobozok